NAAR ONZE KOPPEN

NOK is een jong theatercollectief van zeven spelers en makers. In 2015 begonnen we als één klas aan de toneelschool van Leuven (LUCA School of Arts), in 2020 studeerden we samen af. Sindsdien maken we groteske voorstellingen en organiseren we festivals op zolders. NOK is Anaïs, Anke, Egon, Ellis, Kyra, Runa en Tom

Anke Somers (1997)

Anke studeerde af met haar voorstelling Parasite Paradise, in samenspel met Mélissa Diarra en met coaching door Wanda Eyckerman. Ze deed ervaring op tijdens haar stage bij Ultima Thule met de voorstelling Saperlipopette (2018). Bij Abattoir Fermé liep ze mee op de set van hun langspeelfilm Hotel Poseidon (verwacht in 2021). Ze waagde zich ook even in de wateren van slam poetry en momenteel volgt ze de educatieve master aan RITCS.

Anaïs Jansen (1993)

Anaïs studeerde in 2014 af in de richting Woordkunst-drama aan de provinciaalse kunsthumaniora in Hasselt. Ze begon haar theaterstudies aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en studeerde in 2020 af als Master in het drama aan Luca School of Arts. Ze liep stage bij o.a. Theater Tieret, Beeldsmederij De Maan en Theater de Toekomst. Momenteel is ze actief in zowel het theater- als televisielandschap. Ze debuteert ook in een nieuwe reeks van Ketnet.

Ellis Meeusen (1993)

Ellis studeerde af als speler-maker en schrijver. Ze speelde bij Bloet/Jan Decorte & Sigrid Vinks en Het nieuwstedelijk. In 2016 werd haar kortverhaal vloed gepubliceerd door literair tijdschrift Das Magazin, haar eerste toneeltekst Faren werd in 2019 uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek en voor Het nieuwstedelijk schreef ze de korte theatertekst Ik bel in verband. In 2020 was ze één van de schrijfresidenten die met Vlaams-Nederlands huis deBuren naar Parijs trok en ontving ze een schrijfinjectie van Monty Kultuurfaktorij en De Nwe Tijd voor een nieuwe theatertekst.

Runa Robbroeckx (1995)

Runa studeerde af aan met haar voorstelling ALL WE EVER LOOK FOR, gecoacht door Sanne Vanderbruggen. Ze liep stage als regieassistent bij de voorstelling Komt op / Gaat af van Nico Boon. Runa maakt deel uit van tgTG en van De Leesclub. In 2021 zal ze samenewerken met zeven andere jonge kunstenaars tijdens het Montignardproject van Monty Kultuurfaktorij.

Egon Schoelynck (1996)

Egon is theatermaker en schrijver met een liefde voor taal en een fascinatie voor ruimte. Hij knutselt ritmische teksten en performances waarin ruimte een prominente rol speelt. Tot juni 2021 is hij maker in huis bij Monty Kultuurfaktorij als ‘Montignard‘. Oh en hij is heel leuk.

Kyra Verreydt (1997)

In 2020 werd Kyra met TgTG en hun Slappe komedie gekozen voor het Faktheater van 30CC in Leuven. Naast het theater was ze op het scherm te zien op het Brussels Independent Film Festival in de kortfilm KLOUT van Margot Van Mol en op Film Fest Gent in de langspeelfilm Kom hier dat ik u kus van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden.

Tom Voet (1992)

Tom deed tijdens zijn studie Industrieel Product Ontwerpen mee aan
Starring, een jongerenproductie bij de Toneelschuur in Haarlem. Hierna
volgden meer producties, waaronder de familievoorstelling De Drijvende Stad bij Toneelgroep De Appel in Den Haag. Tijdens zijn toneelopleiding werkte hij mee aan verschillende producties en liep hij stage bij Theatergroep D&A. Momenteel maakt hij een nieuwe voorstelling bij dit gezelschap.