NAAR ONS KIJKEN

Ons collectief werd in 2018 opgericht en in 2020 al bijna weer ontbonden. Het collectief werken viel ons zwaar: hoe doe je dat, een groep blijven, samen blijven werken? Het leek ons een geschikt moment om de vraag luidop te stellen. We organiseerden een ochtend bij Arsenaal/Lazarus waar we de geschiedenis van het collectief in 15 minuten afhandelden en cirkelgesprekken hielden met gastsprekers. We hebben veel geleerd van de jonge collectieven en andere floaters aanwezig en zij hopelijk ook van elkaar.

Smaak te pakken, meer van dat. Opnieuw in Mechelen, maar dit keer in drie etappes. We zoomen per etappe uit, van navel tot zwart gat.

  1. Zondag 27/3/22 bij RADAR. Voor en door nieuwe collectieven en makers met interesse.
  2. Zondag 5/6/22 bij DEMAAN. Hoe bewegen collectieven in ons kunstlandschap en hoe passen die twee zich aan elkaar aan? Gesprekken tussen collectieven en theaterdirectie en kabinetchefs.
  3. Zondag 24/9/2022 bij ARSENAAL/LAZARUS. De samenleving als één groot collectief. Kunnen we de praktische tools en vragen uit etappe 1 en 2 toepassen op een hele gemeenschap?

1. 27/3/22 RADAR

Een reflectiemoment met moeilijke vragen en gratis kennis over collectief werken. Ben jij een jonge maker (circus theater beeldend transdisciplino theorie klank schrijver whatever) met ervaring of interesse in horizontaal werken? Kom! Denk je nog aan iemand die dit wilt meevolgen? Kom samen!

Het wordt een min of meer gestructureerde gespreksochtend, gesubsidieerde boterhammen in het park en een informelere namiddag met op het einde cavia. Een perfecte dag om vrienden en rivalen te maken, tools te delen en plannen te smeden die er toch nooit van zullen komen.

WANNEER WAAR?
RADAR / H30, Hanswijkstraat 30, Mechelen
zondag 27 maart, 11.00-16.00

OOK!
Wij willen weten waar jullie nood aan hebben! Vul de bijgevoegde vragenlijst in, zo kan je mee de onderwerpen en vragen van het reflectiemoment bepalen. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden, doe maar lekker waar je zin in hebt.

SCHRIJF JE HIERZO IN

TOT SLOT –
Ben je theaterdirecteur of kabinetschef en heb je interesse? Super fijn, maar dit eerste moment hebben we gereserveerd voor jonge collectieven en makers. Kom a.u.b. naar het volgende reflectiemoment wanneer we collectiviteit binnen de bredere sector onder de loep nemen. Dit zal zondag 5 juni in DEMAAN in Mechelen doorgaan.